God mottakelse for første utgave av Fuzzycana

Sist fredag gikk den første Fuzzycana-festivalen av stabelen. Åstedet var, som navnet vel indikerer, Fuzzy Platebar. I alt tre band og artister entret i løpet av kvelden scenen og syntes å gi rundt 50 publikummere det de ville ha.

Kvelden startet med Istads egen Mats Nerli og hans gitar. Og der Lars Lillo Stenberg tar seg av Frogner og sitt nærområde i sine tekster kommer den godeste Nerli inn og tar ansvar for Moldes randsoner. Nerli ble godt mottatt det han i en time leverte både eldre og nyere egne låter med norske tekster.

Mats Nerli. Foto: Samuel Pettersson.

Andre aktør ut var Beckstrøm & Wasserman. Lars Fredrik Beckstrøm vil for de fleste være mest kjent som bassist i deLillos. Amerikanske Jeff Wasserman var nok for de alle fleste et nytt bekjentskap. Men han har etter at han kom til Norge i 1983 bidratt som tekstforfatter for et hav av kjente norske musikere: Dance With A Stranger, Silje Nergaard og Sissel Kyrkjebø for å nevne noen få. Og selv om Lars og Jeff leverte på et godt nivå, ble deler av partiet deres skjemmet av dårlig, eller for lav, lyd. Synd, for det var fine saker de presenterte, ofte med en litt humoristisk vri. De fortalte da de stemte mellom låtene at de var opptatt av å bruke stemmeretten sin. Og Jeff gjorde oppmerksom på at det hadde han gjort i sitt hjemland i fjor også, men uten at det hadde hjulpet.

Beckstrøm & Wasserman. Foto: Samuel Pettersson.

Kvelden ble avsluttet med Strengeplukk, et tidligere ukjent band for undertegnede. Jeg hadde i forkant lyttet meg litt opp på dem på digitale plattformer, men egentlig uten å få særlig fot. Men det gjorde jeg til de grader i løpet av kvelden på Fuzzy. Vokalbruken var mye mer fremtreden enn det den var på de låtene jeg hadde rukket å høre på i forkant, og i det hele tatt svingte det skikkelig bra av kvartetten, som også lanserte sin nyeste plate «Neste Steg» denne kvelden.

Og platelansering var det også for tidligere nevnte Beckstrøm og Wasserman som lanserte «The Lost Pilgrims» samme kveld.

Hva så med Fuzzycana 2.0 eller Fuzzycana 2026, om du vil?

Innehaver Ole Espen Hellevik Jensen var fornøyd med arrangementet. Selv har han ikke rukket å tenke så mye over hva dette kan bli til videre, men han utelukker på ingen måte at et kommer et Fuzzycana 2.0 eller Fuzzycana 2026:

Jeg kan være innstilt på å ta det videre, og kanskje utvide det litt, avslutter han, men understreker at ingenting er bestemt.

Strengeplukk. Foto: Samuel Pettersson.

Publikumsreaksjoner:

Hanne Nordli fra Molde syntes det ble et annerledes og mer intimt arrangement med annen musikk enn det hun hører på til vanlig. En fin kveld med god musikk, er hennes konklusjon. Hun forteller at hun kjenner Mats (Nerli) og vet at han kan underholde med låtene sine og morsomme historier mellom sangene og gledet seg til å le litt. Han er jo også en god musiker, understreker hun. Med tanke på et eventuelt neste Fuzzycana kan hun tenke seg å få Ila Auto til Fuzzy: Jeg har vært på konsert med dem en gang og de var skikkelig flinke. De spiller bluegrassmusikk, avslutter hun fornøyd.

Elin Kathrine Simensen, også hun fra Molde, syntes det var et variert program som det var kjekt å overvære med musikk fra band du ikke har hørt om tidligere. Som for eksempel  Beckstrøm & Wasserman. Mats Nerli ser hun alltid frem til å høre. Jeg er blodfan, forteller hun, og legger til at Strengeplukk også var i hennes gate. På spørsmål om hvem hun kan tenke seg til et eventuelt neste Fuzzycana, svarer hun: Jeg er usikker på hvilke sjangre som hører til for festivalen, men Samuel Pettersson er aldri feil. Og jeg skulle gjerne hatt Lars Winnerback til Molde, men han krever nok en større arena, avslutter hun.

Forrige
Forrige

Mitt kulturliv: Johan Oltedal

Neste
Neste

Ine Hoem om nytt album, pappa Edvard og livet nå