Filtrerer etter: «Foredrag»
Fosterhjemsuka
apr.
5.

Fosterhjemsuka

Har du noen gang lurt på hvordan det er å være fosterfamilie?

Da er du invitert til gratis lunsjtreff i Molde.

Bli med på en inspirerende og lærerik ettermiddag hvor du får muligheten til å høre ekte historier fra både fosterforeldre og noen som har vokst opp i et fosterhjem.

Dette er en unik sjanse til å stille spørsmål og få innsikt i hvordan du kan bidra til å gi barn en trygg og kjærlig oppvekst.

Program
14.00: Velkommen ved Bufetat.
14.05: Musikalsk innslag.
14.15: Sofaprat
Anne Britt Jünge, rådgiver i Fosterhjemstjenesten, får besøk av erfarne fosterforeldre og to søstre som vokste opp i hvert sitt fosterhjem.
15.00: Tapasbuffet


Arrangementet er gratis og uforpliktende, men vi trenger din påmelding for å kunne planlegge matserveringen.

Gjør en forskjell – bli med på lunsjtreffet og lær mer om hvordan du kan bidra som fosterfamilie!

Vi ser frem til å møte deg og håper du vil være med på å gjøre en forskjell i ditt nærområde!

Arrangement av Bufetat - Fosterhjemstjenesten

Info og påmelding her

Vis arrangement →
Thomas Seltzer
okt.
2.

Thomas Seltzer

Hva nå mitt elskede Amerika?

USA anno 2025: Et gigantisk bilkræsj i sakte film - eller en stormakt som på dramatisk vis er i ferd med å finne opp seg selv på nytt? For oss i Norge har dette enorme landet på den andre siden av Atlanteren blitt til en endeløs thriller-serie som er både dramatisk, tragisk, komisk, spennende og hjerteskjærende.

I dette foredraget vil Thomas Seltzer ta oss med på en reise langs de forskjellige veiene hans elskede fedreland kan gå i årene som kommer, og hva USA vil bety for resten av verden i fremtiden.

Billetter a 395,- finner du her.

Vis arrangement →

I det filosofiske hjørnet: Den fordømte skamløsheten
mars
27.

I det filosofiske hjørnet: Den fordømte skamløsheten

Bjørnsonfestivalens programserie I det filosofiske hjørnet er tilbake, og denne gangen er det SKAM som skal granskes og diskuteres.

Hvor bra eller dårlig er det egentlig å skamme seg? Hvorfor føler vi skam? Hvilke forskjeller er det på menneskenes skamfølelse i dag sammenlignet med generasjonene før oss? Og burde vi virkelig fordømme skamløsheten?

Filosof og forfatter Kaja Melsom har fordypet seg i tematikken, og byr på gjennomtenkte svar i samtale med Bjørnsonfestivalens Yngve Hustad Reite.

Billetter her

Vis arrangement →
Norsk økonomisk politikk i en verden i endring
mars
26.

Norsk økonomisk politikk i en verden i endring

Jan Ludvig Andreassen er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet med makroøkonomiske analyser i bl.a. DnB og Norges Bank. Nå er han sjeføkonom i Eika Gruppen med hovedansvar for overvåking av makroøkonomi i inn- og utland.
Andreassen er for tiden svanger med en ny bok: "Norge 2.0 - fremtidens økonomiske politikk". Den vil komplettere Martin Bech Holtes bok "Landet som ble for rikt", som har vært mye omtalt i media den siste tiden. Utgangspunktet er at vi har "for mye penger", med kronisk mangel på fagfolk som resultat.
- Hvilke veivalg kan vi ta for fremtidens økonomiske politikk, vi lever tross alt i tider med storpolitikk, sier Jan Ludvig Andreassen. Denne dagen ser vi fram til å høre hans perspektiver på norsk økonomi i en verden som til de grader er i endring.

Medlemmer av Romsdal senioruniversitet gratis, billetter i døra for andre kr 150,-.

Vis arrangement →
Nordens dag - Grønland i Norden
mars
20.

Nordens dag - Grønland i Norden

Torsdag 20. mars inviterer vi til Nordens dag på Høgskolen i Molde. Temaet i år er høgst aktuelt, nemleg "Grønland i Norden". I tillegg til open forelesing med professor emerita Beinta i Jakupsstovu, blir det i etterkant høve til å smake på matrettar frå dei nordiske landa i kantina. Tittelen på forelesinga er "Dagens utfordringer ift. grønlandske ønske om sjølvråderett".

Arrangementet ope, gratis for alle, og eit samarbeid med Foreningen Norden, Molde og omegn lokallag.

Vis arrangement →
Klyngetunet med Arill Riise
mars
18.

Klyngetunet med Arill Riise

Då TV-profilen Arill Riise var ni år gammal vart heimen han budde i, og resten av klyngetunet Riise ved Hjørundfjorden, tatt av snøskred. Eit heilt lite samfunn vart utradert denne skjebnemorgonen i februar 1968. Av dei tre som omkom, var fire år gamle Ivar, veslebroren til Arill.
I Der ingen var einsam skildrar journalist Arill Riisekva som gjekk tapt då klyngetunet vart rive bort. Dette er historien om korleis det var å bu så tett på kvarandre i denne buforma som nærast ikkje finst lengre. Det som blir kalla «Den norske landsbyen».

Vi blir kjent med sterke karakterar i dramatiske og underhaldande historier. Om tyske soldatar som drep i fredsdagar, barn som forsvinn og arvesynd som pregar liv i ei ny tid. Dette er ei gripande, nær og varm forteljing om menneske som levde tett på kvarandre og fargela livet når det blei for mykje kvardag. Som mora til Arill, Ragna Riise, sa: «Det var eit godt liv. For ingen var einsam på Riise».

Billetter her.

Arrangør Bjørnsonfestivalen.

Vis arrangement →
Sjef i eget liv - Ingvard Wilhelmsen
mars
17.

Sjef i eget liv - Ingvard Wilhelmsen

Ingvard Wilhelmsen prater om hvordan vi takler press, omstilling, usikkerhet og risiko. Det meste av det som skjer her i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi forholder oss til det som skjer bestemmer vi selv. Mange bruker altfor mye tid på unyttig tankevirksomhet, men vi har selv ansvar for hvilke tanker vi handler på. De fleste av tankene våre er jo bare tull - tanker der vi bekymrer oss for ting som aldri kommer til å skje i virkeligheten. Ingvard utfordrer hvordan vi forholder oss til disse tankene. Dersom noen skal være sjef i ditt liv, må det være deg selv!

Billetter finner du her.

Vis arrangement →
AVLYST! Fra Snorre til Skaranger
mars
13.

AVLYST! Fra Snorre til Skaranger

AVLYST: Grunnet sykdom blir denne forestillingen dessverre avlyst. Vi jobber med å finne nye datoer for Janne og Therese! De som har kjøpt billetter blir kontaktet.

Fra Snorre via Hamsun og Vestly til Knausgård, Hjorth og Skaranger: Janne Stigen Drangsholt presenterer dem alle med humor og finesse, så du med overbevisning kan gå ut i verden og briljere med din kunnskap og spissfindige lesninger av hele den norske litterære kanon fra 1200-tallet til 2024!

Hvorfor snakker vi fremdeles om Undset og Vesaas? Og hva er egentlig poenget med Jon Fosse?

Her lærer du mens du ler, for sjelden har norsk litteraturhistorie og norske forfattere blitt tatt mer på kornet enn i denne tilgjengelige, live-illustrerte og enkle gjennomgangen av våre mest berømte og skattede bøker.

Arrangør Bjørnsonfestivalen.

Vis arrangement →
Song til mor med Margreth Olin
mars
8.

Song til mor med Margreth Olin

På sjølvaste kvinnedagen får vi besøk av Margreth Olin, filmskapar og romandebutant med "Song til mor". Boka er skildra som "et kjærlighetsbrev til foreldrene og til den mektige naturen som innrammer livet deres." (Litteraturkritiker i NRK, Ellen Sofie Lauritzen).

Olin skriv så vakkert om minner fra arbeidet med filmen "Fedrelandet", om korleis mora brått vart sjuk, om sorg og om korleis store omveltende livshendingar grip inn i alt ho gjer og er.

Margreth Olin vil vise klipp frå filmen "Fedrelandet" og fortelje om arbeidet sitt, etterfulgt av ein samtale med kulturleiar i Romsdals Budstikke, Vera Henriksen.

VELKOMMEN!

Billetter her.

Arrangør Bjørnsonfestivalen.

Bildet at Margreth Olin er tatt av Agnete Brun.

Vis arrangement →
En kamp til med Claus Lundekvam
mars
6.

En kamp til med Claus Lundekvam

Gjennom foredraget med Claus Lundekvam får man høre historien om fotballproffen, landslagsspilleren, Premier League eksperten, alkoholikeren, narkomanen, medmennesket og pappaen som forteller om sine opp og nedturer. Claus forteller om kampen til å overleve sin tøffeste kamp, hans liv som profesjonell fotballspiller, jaget om å bli best og aldri være fornøyd. Man får høre om depresjonen og mangel på tilhørighet etter karrieren hvor fallhøyden for toppidrettsutøvere blir veldig stor. Samt livet i dag, gledene og det å leve med sykdommen.

I dag er Claus sportslig leder Psykiatrialliansen i Bergen hvor han koordinerer aktivitetstilbud for 3–400 brukere, og i tillegg er Claus blitt ambassadør for Mental Helse Norge.

Billettene koster 100,- og de finner du her.

Vis arrangement →
Seniortimen: Smart bruk av apotekene
mars
4.

Seniortimen: Smart bruk av apotekene

Velkommen til Seniortimen. Som alltid møtes vi i rådhussalen kl. 11.00.

Tema denne dagen: Hvordan kan vi bruke apotekene på en smart måte for å ta vare på helsen vår? Denne Seniortimen gir deg nyttig innsikt i apotektjenester og helse i alderdommen.

Program:
Marit Teigen Hauge, ass. kommuneoverlege:
– Generelt om helse og alderdom. Hva kan vi gjøre for å ha det best mulig?

Boots Apotek:
– Hvilke apotektjenester er tilgjengelige for oss, og hvordan kan de gjøre hverdagen enklere?

Ta turen for nyttig kunnskap, gode råd og en hyggelig prat!

Etter orienteringene, fra ca kl. 12.00 blir det salg av kaffe/te, kake og smørbrød. Vel møtt!

Arrangementet er gratis, og alle er velkommen! Ingen påmelding.

Vis arrangement →
SeniorPlassen
feb.
27.

SeniorPlassen

Torsdag 27.2. kl. 11:00 i Kafé Kurt er det Bjørnsonfestivalen som står for innholdet på SeniorPlassen, og denne gangen er det Bjørnstjerne sjøl som står i sentrum. Bjørn Ølander har arbeidet for Romsdalsmuseet på Nesset Prestegard i en årrekke og er en virkelig Bjørnson-kjenner. Han har vært sentral i arbeidet med å restaurere bygningene og holder jevnlig foredrag og omvisninger. På Plassen vil han holde foredraget «Her vokste mine inntrykk – Bjørnson og Nesset».
Det vil også bli informasjon om hvilke arrangement Bjørnsonfestivalen skal ha i løpet av våren på Plassen, og om Litteraturhus i Møre og Romsdal.

Arrangementet er gratis med fritt oppmøte.

Vis arrangement →
Seniortimen: Seniorboliger i Molde. Hvor er det godt å bo?
feb.
25.

Seniortimen: Seniorboliger i Molde. Hvor er det godt å bo?

Denne gangen setter vi fokus på seniorboliger i Molde. Hvor er det godt å bo, og hvilke muligheter finnes? Vi har invitert eksperter som vil belyse ulike aspekter ved kjøp, salg og finansiering av bolig for seniorer.

Program for dagen:
MOBO ved adm. dir. Gro Bjørnarheim:
– Kjøp, salg og bytte av bolig. Eie selv eller leie – hvilke alternativer finnes?
Molde eiendom v/Åsmund Vestad:
– hvilken boligmasse håndteres av Molde eiendom, hva er mulighetene?
Sparebank 1 SMN v/ ass banksjef Mette Kavli Sørgaard.
– Finansiering ved kjøp eller bytte av bolig.
Etter orienteringene, fra ca kl. 12.00 blir det salg av kaffe/te, kake og smørbrød.

Ta turen innom for nyttig informasjon og en hyggelig stund sammen!
Vel møtt!

Gratis arrangement, ingen påmelding nødvendig. Alle er velkommen!

Mer informasjon kan du også finne på seniorimolde.no.

Vis arrangement →
Påvirkningsoperasjoner og manipulasjon på nett og sosiale medier
feb.
24.

Påvirkningsoperasjoner og manipulasjon på nett og sosiale medier

En opplyst offentlig debatt er en forutsetning for et robust demokrati. Men hva skjer når denne debatten infiltreres av fremmede stater og grupper uten at vi er klar over det? Skjult manipulasjon gjennom sosiale medier og internett er et potent, og høyt prioritert, maktpolitisk virkemiddel. Russland, Kina og andre bruker det strategisk for å påvirke internasjonal politikk og samfunnsutvikling i en retning som gavner deres interesser. Hvordan gjør de det? Hvordan bruker de kunstig intelligens? Virker det? Og hva kan vi gjøre med det?

Eskil Grendahl Sivertsen er spesialrådgiver og forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Han har 20 års erfaring fra militær og sivil sektor, blant annet som offiser i psykologiske operasjoner og som rådgiver for seks forsvars- og utenriksministre.

Billetter kjøpes i døren kr 150,- medlemmer av Romsdal Senioruniversitet gratis.

Vis arrangement →
Kjell Erik Strømskag: Øyenvitne i Gaza
feb.
16.

Kjell Erik Strømskag: Øyenvitne i Gaza

Like før jul reiste Kjell Erik Strømskag til Gaza på oppdrag for Norwac, og vendte tilbake med sterke inntrykk og et løfte til sine palestinske venner om å fortelle hva han har sett, hørt og følt på kroppen.

Publikum får gjennom foredrag og samtale innsikt i hva som preger samfunnet i Gaza nå, og hvilke historier som må videreformidles for at vi bedre kan forstå.

Skuespillerne Sara Fellman og Johanna Mørck leser dikt av palestinske forfattere.

Programmet arrangeres av Bjørnsonfestivalen og Palestinakomiteen i Romsdal.

Arrangementet er gratis med billetter som du finner her.

Vis arrangement →
Trond-Viggo og Else. Resten av livet.
feb.
14.

Trond-Viggo og Else. Resten av livet.

Trond-Viggo Torgersen og Else Kåss Furuseth inviterer til en underholdende, musikalsk og kanskje lærerik aften- ingrediensene er standup, tøys, prat og sang som til sammen gir en fullstendig fullstappet buljongterning det antagelig går an å bli klokere av:

Uansett hvor gamle vi er må vi forholde oss til resten av livet.
Med den kroppen vi har.
Og det hodet vi har.
Hvordan få til et så godt liv som mulig, så lenge som mulig?
Hvordan glede oss over livet slik det har blitt, og lære oss å sette pris på mulighetene vi har? Kan gode livsopplevelser økes med nysgjerrighet og innsikt?

Det loves en munter aften, rammet inn av noen av Trond-Viggos mest kjente sanger!

Billetter finner du her.

Vis arrangement →
Alt du vil vite om Munch - og litt til
feb.
5.

Alt du vil vite om Munch - og litt til

Ivo de Figueiredo er en av våre mest anerkjente sakprosaforfattere med et forfatterskap som spenner fra true crime, ungdomsbøker, en familiememoar og flere bøker om kulturhistoriske emner, deriblant tobinds-biografiene om Henrik Ibsen og Edvard Munch.

de Figueiredo er en forfatter som trives like godt på en scene som bak skrivebordet. Gjennom mer enn tyve år har han vært kjent som en entusiastisk formidler med en egen evne til å kombinere kunnskap, humor og gode historier.

Etter utgivelsen av siste bind av Stormen. En biografi om Edvard Munch har han reist land og strand rundt med foredrag og boksamtaler.

Onsdag 5.februar 2025 kommer han til Bjørnsonfestivalens helårsprogram for å kåsere om vår største bildekunstner.

Arrangementet er i samarbeid med Møre og Romsdal Kunstsenter

Billetter

Vis arrangement →
Tirsdagsforedrag: “Et skråblikk på språk” med Fred Olav Slutaas
jan.
28.

Tirsdagsforedrag: “Et skråblikk på språk” med Fred Olav Slutaas

Velkommen på åpent, gratis foredrag!

Romsdalsmuseets Venner (RMV) arrangerer et foredrag hver siste tirsdag i måneden. (Unntak månedene juni, juli og desember.)

Greit å vite:
- RMV oppmuntrer besøkende til å støtte Kafe Mali i forkant/etterkant av foredraget.

- Det er 87 plasser i auditoriet. Det er ingen mulighet for å reservere plasser. Du sikrer deg plass ved tidlig oppmøte, det deles ut "billetter" ved ankomst.

- Krona og Kafe Mali er åpent kl.11-16 på hverdager (stengt mandager), kl.12-16 på helg.

- Kafe Mali har lunsjretter, kaker og gjærbakst, kaffe/te og annet godt.

Foto: Fred Olav Slutås
Foto av Krona: Johnny Bratseth / Romsdalsmuseet


Vis arrangement →
De flinkeste slutter - foredrag med Andre Mundal
jan.
27.

De flinkeste slutter - foredrag med Andre Mundal

𝐏𝐫𝐢𝐬: 𝐆𝐫𝐚𝐭𝐢𝐬 𝐨𝐠 å𝐩𝐞𝐧𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐥𝐞!
𝐇𝐯𝐨𝐫: 𝐇ø𝐠𝐬𝐤𝐨𝐥𝐞𝐧 𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐞, 𝐚𝐮𝐝𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐦 𝐀-𝟏𝟎𝟐𝟓
𝐍å𝐫: 𝟐𝟕.𝐣𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫 𝐤𝐥.𝟏𝟗.𝟎𝟎- 𝟐𝟏.𝟎𝟎

Hva er det som skjer rundt oss og i oss, og hvordan manøvrere dagens komplekse samfunn? Hvordan bygge en god kultur, skape arbeidsglede, beholde talent og få en raus og inkluderende arbeidsplass i en ny verden. Hva er det som gjør til at "de flinkeste slutter"?

André Mundal er forfatter og aktuell med boken med sammen navn. «De flinkeste slutter» er basert på systemparadokset, samfunnsutvikling, og hva dette gjør med arbeidslivet i moderne tid. Hvordan beholde talent, hvordan talentstyre, og hva er betydningen av talent-fokus.

Foredraget blir fra kl.19.00- 20.00. Etter foredraget blir det panelsamtale ledet av Yngve Hustad Reite. Deltakerne i samtalen er blant annet Andre Mundal og ordfører Trygve Grydeland. Resterende gjester blir annonsert fortløpende.

𝐎𝐦 𝐟𝐨𝐫𝐟𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐨𝐠 𝐟𝐨𝐫𝐞𝐝𝐫𝐚𝐠𝐬𝐡𝐨𝐥𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧:
Som tidligere offiser, diplomat og konsulent har André bred erfaring rundt dette. Han har vært konsulent i Boston Consulting Group hvor han jobbet med større endringsprosjekter. Før det var han diplomat i Norges utenrikstjeneste og har vært stasjonert i land som Afghanistan, Brasil og USA. Han har bygget nettverk fra Det hvite hus til Kabul, og jobbet med norske fredsinitiativ, samt støttet norske selskaper med tilgang til land som Brasil.

André Mundal har et sterkt samfunnsengasjement og brenner for det å utvikle potensial. Som tidligere lederutvikler på Krigsskolen og offiser i Hæren har han også lang erfaring med ledelse og det å bygge team.

På vegne av Smart Molde og Høgskolen i Molde ønsker vi dere hjertelig velkommen til gratis og åpent arrangement på Høgskolen i Molde.

Vis arrangement →
Kan romsdalingene bidra til Europas grønne skifte?
jan.
22.

Kan romsdalingene bidra til Europas grønne skifte?

Rare Earths Norway AS (REN) er et meget spennende selskap med sterke eierinteresser (Steinsvik-familien) og ledelse fra Romsdal. De jobber for å kunne utvinne såkalte "sjeldne jordarter" fra Europas største funn i Fen ved Ulefoss i Telemark. Sjeldne jordarter er metaller som verden trenger til digitaliseringen og det grønne skiftet, bl.a. elbiler og vindmøller.
Alf Reistad fra Molde er adm. direktør i REN, og han vil fortelle om både utfordringer og hvilke enorme muligheter som ligger i denne forekomsten. EU rangerer de sjeldne jordartene som de mest kritiske av alle råvarer for europeisk industri framover.

Medlemmer Romsdal Senioruniversitet gratis, øvrige kr 150,- i døren.

Vis arrangement →
Kjønnsperspektiv på helse
jan.
21.

Kjønnsperspektiv på helse

Velkommen til temadag med fokus på kjønnsperspektiv innen helse. Høgskolen i Molde, Avdeling for helse- og sosialfag inviterer til åpne gjesteforelesninger med professor og seniorforsker Øyvind Næss fra UiO og seniorforsker Torkild Visnes fra SINTEF.

Vi følger opp fjorårets temadag om Kvinnehelse med en temadag om kjønnsperspektiver på helse. Foredragsholderne har på hvert sitt vis engasjert seg i temaet.

Øyvind Næss er professor i epidemiologi ved Universitetet i Oslo og seniorforsker ved Folkehelseinstituttet
Spesialist i samfunnsmedisin

Han har skrevet en kronikk i Tidsskrift for den norske legeforening om folkehelseutfordringer hos menn, hvor han påpeker at det kan se ut til å være et underforbruk av helsetjenester blant menn, og han stiller spørsmål ved om menn lider på andre måter enn kvinner.

Torkild Visnes er seniorforsker i medisinsk bioteknologi på SINTEF i Trondheim.

Han studerer hvordan legemidler virker i menneskelige celler, utvikler nye legemidler, samt metoder for hvordan behandling kan persontilpasses og er interessert i hvordan kjønn og kjønnshormoner styrer hvordan medisin virker ulikt hos kvinner og menn

Han var en av bidragsyterne på frokostseminaret «Feil medisin: Når helseforskning mangler kjønnsperspektiver», hvor han var med i paneldebatt om «Feil medisin og feil finansiering? Hvem skal sikre kjønnsperspektiver i helseforskning?»

Vis arrangement →
Temakveld - Når livet går i knas
jan.
16.

Temakveld - Når livet går i knas

Nok. Møre og Romsdal, senter mot seksuelle overgrep og Molde kommune inviterer deg til spennende temakveld om traumebevisst forståelse.

16. januar kl. 1800-1900 Rådhussalen

Gratis inngang

Foredraget passer for fagpersoner innenfor oppvekst og helse, for deg som har opplevd seksuelle
overgrep, for deg som kjenner noen som har, og for deg som bare er interessert i tema.

Når livet går i knas
Om kintsukuroi, dråper og traumebevisst forståelse.

Hanne Line Wærness er vernepleier og førstelektor ved VID
Vitenskapelige høgskole i Stavanger. Hun underviser og
veileder blant annet om etisk refleksjon og personlig kompetanse.
Mest av alt er hun et levd og erfart menneske.
Hanne Line møtte det lille, utsatte barnet i seg i voksen alder. Dette har ført henne ut på en reise hvor hun har møtt,
tålt og rommet dette barnet – i både storm og stille. På reisen har hun sendt mange «reisebrev» gjennom kronikker,
tekster og bloggen Storelillemeg. Hun vil gjerne ta dere
med på en liten tur og dele litt reiseerfaringer.
Hanne Line kobler erfaringsbasert kunnskap med forskningsbasert kunnskap, og har jobbet mye med å koble fag
og erfaring sammen for å gi en mening til det som kan
oppleves som meningsløst. Når livet går i knas – er det
mulig å lime det sammen igjen? Det er et spørsmål som vil
utforskes, utfordres – og kanskje diskuteres?

Nok. Møre og Romsdal er et tverrfaglig, gratis og lavterskel hjelpetilbud til utsatte for seksuelle overgrep og deres pårørende. Vi kan også veilede skoleklasser, lærere, helsepersonell og øvrige fagpersoner i spørsmål som omhandler seksuelle overgrep.
Vi er fylkesdekkende men har lokaler i Molde. Molde kommune er vårt vertskommune.

www.nokmr.no

Vis arrangement →
Arne Nævra: Naturen og oss
jan.
14.

Arne Nævra: Naturen og oss

I 40 år har naturfotografen Arne Nævra laget filmer for NRK. Han har formidlet naturopplevelsene sine gjennom spennende nærmøter med store, ville dyr, men også gjennom å se det store i det små og menneskets rolle i naturen rundt oss. Nå er han ute med boka «Naturen og oss» og tar oss med på en personlig reise der han deler tanker og kunnskap opparbeidet etter utallige timer i det fri.

I Molde viser Arne Nævra bilder og forteller om boka som er en hyllest til den ville naturen. Men også en klar kritikk av norsk naturforvaltning og en bønn om større respekt og ydmykhet for andre arter enn vår egen.

Billetter

Vis arrangement →
Protomorgen: Nøkkelen til å lykkes med Generasjon Z
jan.
6.

Protomorgen: Nøkkelen til å lykkes med Generasjon Z

Generasjon Z, født mellom 1997 og 2012, er digitalt innfødte og setter standarden for hva vi forventer som forbrukere, medarbeidere og ledere. Generasjon Z former både fremtidens marked og arbeidsliv.

Hvordan møter du og din bedrift deres forventninger?

‍For å lykkes må du forstå deres verdier, preferanser og hvordan de navigerer i en stadig mer digital verden. Det handler om å tilpasse seg en ny virkelighet - før konkurrentene gjør det.

Anniken Vorpenes, Lead Consultant i Twoday, har solid erfaring innen digital markedsføring og en brennende interesse for vekststrategier. Med innsikt i Gen Zs unike perspektiver hjelper hun bedrifter med å være i forkant av den digitale utviklingen.

Meld deg på her:
https://protomore.wufoo.com/forms/z2mtacf0ge8mev/

Program:
Kl. 08.30 - 09.00 Frokost
Kl. 09.00 - 09.45 Foredrag
Kl. 09:45 - 10.00 Spørsmål og diskusjon

Arrangementet er gratis og åpent for alle

Vis arrangement →
Kjærlighet og pizza
nov.
13.

Kjærlighet og pizza

Du kan si du ikke kan leve uten kjærlighet – mennesket, Homo sapiens, kunne ikke eksistert uten. I dette foredraget følger Erik Tunstad kjærlighetens evolusjonære spor hundrevis av millioner år bakover i tid, og viser hvordan særlig vi mennesker har brukt den til vår fordel. Da kjærligheten til én partner utviklet seg, var det ingenting som kunne stanse oss. Og i dag: Kan man elske Gud? Eller Liverpool?

Erik Tunstad er ihvertfall klar på at han elsker bikkja si. Han er biolog, forfatter og journalist med noen tusen artikler og radioprogrammer på samvittigheten. Samt noen bøker, hvorav flere handler om evolusjon. I 2023 publiserte han «Evig kjærlighet. Den evolusjonære historien»."

Fri entré.

Vis arrangement →
Skadeskutt
nov.
11.

Skadeskutt

I tretti år har Fredrik Græsvik rapportert fra kriger, konflikter, katastrofer og store politiske dramaer. Som TV2s mangeårige utenrikskorrespondent klarte han aldri å si nei til nye, spennende oppdrag. Så rant det over.

Med erfaringer fra krigssoner verden over og fem år som USA-korrespondent, innså han at det var blitt for mye. Til slutt ga han klar beskjed om at han hadde fått nok. Han ville ha tilbake nattesøvnen og finne veien tilbake til et «normalt» liv.
I dette foredraget får vi høre om en ekstraordinær karriere gjennom en verden i stor endring fra Sovjetunionens fall og den kalde krigens slutt, frem til en urolig tid med storkrig i Europa og demokratiers undergang.

Arrangementet er i regi av Bjørnsonfestivalen.

Billetter finner du her.

Vis arrangement →
Vinn diskusjonen: Boksamtale med Sigrid Sollund
nov.
4.

Vinn diskusjonen: Boksamtale med Sigrid Sollund

Mandag 4. november kl 11:30 får vi besøk av den profilerte programlederen Sigrid Sollund, kjent fra blant annet fra "Dagsnytt 18" på NRK.

Hun ga i 2017 ut boken "Hersketeknikker" som ble en bestselger og i 2019 utga hun "Skikk og bruk: praktisk folkeskikk for moderne mennesker", hvor hun viser oss veien til et litt høfligere liv. Nå kommer hun for å snakke om sin nyeste bok "Vinn diskusjonen" som gir deg alt du må vite for å kunne gå seirende ut av hverdagslivets mange diskusjoner.

Samtalen blir ledet av Yngve Hustad Reite.

Arrangementet er i regi av Høgskolen i Molde og Bjørnsonfestivalen, er gratis og åpent for alle. Det finner sted i store auditorium A 1.020 på Høgskolen i Molde

Vis arrangement →
Tett på makta
okt.
29.

Tett på makta

Magnus Takvam har arbeidet som journalist og politisk kommentator i NRK siden 1983. Fra denne unike posisjonen har han observert og analysert politikere og maktmennesker komme og gå, utøve og miste makt. I Bjørnsonfestivalens helårsprogram forteller Takvam om et innholdsrikt yrkesliv - tett på makta.

Billetter finner du her.

Vis arrangement →